Вижте новата Tesla Roadster… на играчка

Roadster

Tesla представиха изцяло новия си Roadster през 2017 г. и той най-накрая е готов. Феновете обаче вероятно ще останат разочаровани, тъй като автомобилът пристига като модел в мащаб 1:18.

На цена от $ 250, моделът е създаден със съдействието на дизайнерския екип на компанията и „всеки детайл, крива и повърхност са копирани от същите 3D CAD данни, използвани за производството на реалния Roadster.“

Крайният резултат е висококачествен мащабен модел, който включва повече от 180 пластмасови и метални компонента. Сред тях са подвижен покрив и функциониращи врати. „Багажникът“ също се отваря и ни дава по-добър поглед върху това колко масивен е той. Други забележителни характеристики включват голям дифузьор, агресивни странични прагове и стилни колела, увити в гумени гуми.

Висококачествената конструкция продължава и в кабината, тъй като моделът има предпазни колани от плат, мокет и работещ волан. Можем да видим и високите прагове на вратите, които биха създали лек дискомфорт при влизане и слизане.

Моделът може да бъде доставен само на клиенти в САЩ и Канада, а Tesla казва, че автомобилът е с дължина 252 мм, 109,5 мм ширина и 70 мм височина.

Tesla не казва много за Roadster, но базовият модел е планиран да има задвижване на всички колела и високотехнологичен двигател, който позволява на колата да се ускорява до 100 км/ч. за 1.9 секунди. Други потвърдени спецификации включват пробег от 998 км, максимална скорост над 402 км/ч и време за 1/4 миля от 8,8 секунди.

Разбира се, най-голямата цифра е цената. Стандартният Roadster струва около 200 000 щатски долара, докато Founders серията ще се продава за 250 000 долара. В момента Tesla приема поръчки срещу $ 50 000.

Ако Roadster не ви е по вкуса, можете да изберете други модели, включително Semi, който също се продава за $ 250.