Вижте най-скъпия Nissan Skyline GT-R Z-Tune

Skyline GT-R Z-Tune

През годините имаше няколко ограничени издания на Nissan Skyline GT-R, които наистина приковаха вниманието на света. Ултра редкият R34 Z-Tune е най-желаният от всички тях.

Nissan и Nismo създават първия Z-Tune през 2003 г. като начин да изпратят поколението R34 със стил, но по времето, когато беше дадена зелена светлина за Z-Tune, R34 вече беше достигнал края на производството си.

Неискайки да се откаже от проекта, Nismo закупи 12 употребявани модела Skyline R34 GT-R V-Spec всеки с по-малко от 18 000 мили (29 000 км) и ги превърна в Z-Tune. Останалите 7 автомобила бяха дарени от собственици, които искаха да конвертират своите V-Spec модели в Z-Tune. Така само 19 броя, и два прототипа виждат бял свят.

Модификациите засягат почти всичко в R34. Най-важното е, че двигателят RB26DETT получава нови части, включително модернизирани турбокомпресори. Работният обем също е увеличен до 2,8 литра, което позволява на Nismo да извлече заявените 500 к.с. Nismo представя и шокиращи данни за представянето на автомобила. Така 0-100 км/ч. се достигат за 3,8 секунди, максимална скорост е над 327 км/ч. и времето за 1/4 миля е невероятните 10.06 секунди.

Всички модели са боядисани в сребърнп, с изключение на един, който остана в Midnight Purple III. Наскоро един от сребърните примери претърпя цялостна реставрация в Япония и беше повторно пръснат в Midnight Purple III. Сега той се намира в Мелбърн, Австралия и може би е най-скъпият R34 GT-R на земята, оценен на над 500 000 долара.

Този пример се възползва и от някои незначителни модификации и по време на скорошен дино тест, достига впечатляващите 351 кВт (477 к.с.) на колелата.