Максималната скорост на Chiron е много деликатна тема за Bugatti. Някои казват, че може да не е толкова бърз, колкото Koenigsegg Agera RS, докато други вярват, че не е сега момента за доказване.

Шведския хиперкар успя да постигне 457.5 км/ч. Той също така разби рекорда на Chiron от 0-400-0 км/ч. с 5 секунди. Така че определено е сила, с която трябва да се съобразяваме.

Изпълнителният директор на Bugatti, Щефан Винкелман, заяви, че не знае колко бърз е Chiron, тъй като разполага с много потенциал и „тестът за скорост не е приоритет“. Преди това той призна, че Chiron не може да достигне скорост от 300 мили/ч. или 483 км/ч., тъй като няма гуми, които са сертифицирани за такава скорост, а след това се върна с ново изявление, в което обясни, че не се интересува от максималната скорост.

Въпреки това, дори и при ограничителя на скоростта, Chiron може да достигне максимална скорост от 420 км/ч. И ако сте любопитни как изглежда света при тази скорост, насладете се на видеото.

Мястото на теста е Johnny Bohmer Proving Grounds във Флорида и Bugatti се нуждаеше от 4.3-километрово трасе, за да постигне въпросната скорост.

Благодарение на масивния, W16 агрегат с четири турбини, хиперавтомобилът звучи като изтребител при излитане.