Независимо дали сте фен на Porsche или не, едно нещо е неотречимо – Porsche GT2 RS е един бесен звяр готов да напердаши всяка кола, която си е повярвала, че може да премери мускули с него.

Тази година 911 GT2 RS се завърна с гръм и мълния и бързо грабна фокуса върху себе си, като се самопровъзгласи за най-бързата 911-ка със своите почти 700 расови кончета и бруталните 750 Нм тяга. Аеродинамиката е цялостно модернизирана, а теглото е идентично с това на пистовата GT3 версия.

Но за да не голословим, сме ви подгтовили кратко видео, в което всичките тези данни се виждат нагледно чрез ускорението на колата. Накратко тя вдига 100 км/ч за 2.8 сек, за 8,3 секунди удря 250 км/ч, което е направо плашещо, а стрелката на скоростомера спира да се изкачва чак при 341 км/ч.
Пичовете заснели клипа са от Sport Auto и за да бъде всичко напълно достоверно, те провеждат теста на немска магистрала, използвайки GPS уреди за измерване на данните.

Ако сте изпуснали да научите, 911 GT2 RS съвсем наскоро успя да обиколи мерилото при спортните коли Nurburgring за 6:47.3 минути, което го превърна в най-бързия сериен автомобил със задно предаване.