Вижте как новият Mercedes-Benz CLA Shooting Brake слиза от поточната линия

CLA Shooting Brake

Една седмица след като започна да приемат поръчки, Mercedes-Benz започна производството на новото поколение CLA Shooting Brake.

По същество автомобилът няма преки съперници, освен ако не смятаме Kia Proceed. Красивото комби се сглабя в Унгария, в завода в Кечкемет, за световния пазар. Фабриката, която прави и най-новите CLA Coupe и A-Class, също се ползва за сглобяване на старите CLA и е дом на около 4 700 служители.

„Много отличителни черти на интелигентното производство на утрешния ден са вече налице в завода на Mercedes-Benz в Кечкемет“, заяви изпълнителният директор и мениджър на производствената площадка на марката, Кристиян Волф. „Работихме на мрежова, дигитална и гъвкава основа, така че новото CLA Shooting Brake безпроблемно се вписва в производствения процес. Всичко това е възможно благодарение на високо мотивираната и добре обучена работна сила.“

CLA Shooting Brake

Освен в Унгария, марката сглобява новото си семейство от компактни автомобили на други места като Германия, Франция, Финландия, Китай и Мексико. Гамата в момента включва A-Class, A-Class Sedan, A-Class L Sedan, B-Class, CLA, CLA Shooting Brake и GLA, както и предстоящото GLB.

Представен пред света на автомобилното изложение в Женева през 2019 г., CLA Shooting Brake запазва стилния дизайн на своя предшественик, с няколко модерни щрихи. Екстериорът може да се счита за еволюция на старата кола, но кабината е превърната в модерно място и се възползва от добавянето на двойния MBUX екран, който комбинира системата за инфоразвлечение и инструменталния клъстер.

Заедно със своя братовчед с четири врати, CLA Shooting Brake иска да надгради успеха на първото поколение, което се оказа голяма инвестиция за Mercedes-Benz. Още от въвеждането им, компанията успя да продаде повече от 750 000 единици в световен мащаб. Миналата година най-големите пазари бяха Китай, САЩ и Германия.