Не за първи път ви представяме статия за мега мощен GT-R придружена с кратко видео доказващо реалната му сила. Припомнете си тази Годзила с над 2500 к.с., например – този път нещата изглеждат още по-зловещи, разберете защо.

Японският супер кар напуска завода със фабрична мощност между 480 и 600 к.с. в зависимост от моделната година и нивото на оборудване. По обясними причини, обаче, той е един от най-предпочитаните автомобили за доработка от маниашки тунинг компании, състезавайки се коя ще причини по-голяма болка на валовете от динометъра.

най-мощния GT-R
Момчетата от тунинг гаража Extreme Turbo Systems явно не се задоволяват със „скромните“ заводски характеристики на японския спортист и затова буустват мощността му до умопомрачителните 2719 к.с. и още по-страшните 2151 Нм тяга, оправдавайки напълно името си като построяват най-мощният GT-R. Първото цитирано число надвишава мощността на някои локомотиви и се е наложило да бъде измерено математически, тъй като скалата на динометъра е разграфена „само“ до 2500 к.с.

Както виждате на видеото един от инженерите на ETS постепенно повишава оборотите, докато мощността не стане толкова голяма, че да деформира предната гума, а монитора на стената не получи смущения. Именно това се случва, когато тествате кола равняваща се по сила на две Bugatti-та Chiron.

За ралика от Chiron, най-мощният GT-R има една единствена задача – да бъде най-бързият автомобил на драг пистата. Целта на Extreme Turbo Systems е да свалят от трона доминиращия в момента техен конкурент GT-R Alpha Omega на AMS Performance. Дали ще успеят – съвсем скоро ще разберем.