Винаги е било малко странно названието на драг класа Street-legal, особено когато видите как изглежда GT-R Alpha G например. Същата за която ще говорим и сега. Може би в САЩ си карат колите със стърчащи турбини през предната броня.

Битката за 6-секундна кола във въпросния клас се води от доста време и ето, че най-накрая е спечелена от AMS Performance, които успяват да вземат 400- метровата отсечка за 6.937 секунди с терминална скорост 315 км/ч.

Колата е собственост на драг състезателя Гиди Чамби и е направена с единствената цел да изяжда рекорди. За целта известният GT-R Alpha G има 2500 к.с. и два стърчащи от бронята турбокомпресора. Двигателят и скоростната кутия са напълно модифицирани, за да понесат натоварването.

През миналата година колата понижава рекорда, минавайки четвърт миля за 7.14 сек с 341 км/ч, а времето, което постига във видеото се случва в Тексас и превръща чудовището на AMS Performance в първият в света 6-секунден Street Legal GT-R.

Бъдете сигурни, че този резултат няма да се запази за дълго, тъй като много други тунинг компании дебнат за рекорд, като например Extreme Turbo Systems и Ekenno Racing.