audi rs4

Що се отнася до спортно насочините 4-врати седани от близкото минало, малцина биха пропуснали да аплодират Audi B7 RS4 снабден с 6-скоростна механична скоростна кутия и V8 атмосферно дишащ мотор, достоен да приобщи модела към супер автомобилите на своето време.

Не може да пропуснем да споменем, че колата е носител на наградата на WCOTY „World Performance Car“ в своите дни. Същото се отнася и за 4.2 литровия агрегат под предния капак разполагащ с 420 к.с. и 430 Нм въртящ момент – той може да се похвали с няколко признания от светилата в световното автомобилостроене.

Връщайки се на темата за конкретния екземпляр боядисан в един от най-желаните цветове Mugello Blue, трябва да знаете, че той има навъртяни само 144 840 км на одометъра и честно казано явно не са от стара баба само до магазина в уикенда, защото забележки по тялото има. Става въпрос за козметични щети по боята, напукани панели на огледалата и т.н. – все дреболии, които истинския ентусиаст би пренебрегнал, за да седне зад волана на Audi с V8 и 6-степенна механична трансмисия, обвързана с една от най-добрите 4х4 системи в света.

Собственикът на това RS4 B7 споменава в обявата за инсталиран комплект койловери на KW v3, намалящи клиренса с 1 инч. В интериора пък се открояват седалки Recaro, карбонови детайли, алуминиеви педали, прибиращи се задни седалки и навигация Audi Navigation Plus.

Вижте и това страхотно RS4 попаднало в ръцете на спецовете от ABT като кликнете на снимката.

rs4