rs4

Новото поколение Audi RS4 Avant попадна в ръцете на ABT Sportsline за пореден път, за да излезе още по-горещо и наточено от преди.

С монтирането на 2.9-литровия V6 двигател с двойно турбо, обновения софтуер и модифицираната изпускателна система, инженерите на ABT успяха да вдигнат мощността на колата до 523 к.с. и 690 Нм въртящ момент. Това означава, че новият RS4 е с 20 к.с. и 10 Нм по-мощен от предишния проект и с 80 к.с. и въртящ момент от 90 Нм спрямо заводската версия на комбито.

Смята се, че подобреното ускорение се дължи до голяма степен на спортните стабилизатори и регулируемите на височина пружини. Онези, които търсят малко повече, ще трябва да почакат за добавянето на новите регулируеми спортни амортисьори, които в момента се разработват с партньорите на ABT – KW.

Освен 102 милиметровите карбонови тръби на изпускателната система, които ни привлякоха погледа като магнит, Audi RS4 ABT може да се похвали с още доста визуални освежавания. Като новия по-изпъкнал преден сплитер, „крилцата“ под фаровете, отворите на предните калници и разбира се супер агресивният заден дифузьор, който всякаш е взет директно от колата за Льо Ман. Черешката на тортата са 21-инчовите търкала, на които са обути гуми 275/25.

Голяма доза въглеродни влакна са добавени и в интериора на RS4, където ще намерите полукожен салон и още куп подобрения.

ABT са кръстили последния си проект RS4-R и по всяка вероятност ще го покажат на автосалона в Женева след няколко дни заедно с други техни проекти.