Бъдещото Audi Q4 бе забелязано за първи път

Q4

Audi започна да тества предстоящия SUV Q4, като конкурентът на BMW X2 направи своя шпионски дебют.

Самите снимки са редактирани на нов фон, за да не се разкрие местоположението на тестовете.

По-рано, наричаният TT SUV, новият Q4 ще се основава на същата MQB платформа, използвана в последния Q3.

SUV-ът ще приеме по-динамичен външен дизайн, който ще съчетае елементи от Q3 и по-големия Q8. По-ниската линия на покрива, съчетана с по-високата линия на прозорците, ще е ключовата разлика, както и предния край, който изглежда малко по-агресивен от Q3.

Миналия месец шефът на екстериора на Audi каза, че Q4 ще бъде „малко повече от купе версия на Q3“, без да дава допълнителни подробности.

Очаква се окончателният модел да бъде с дължина най-малко 4,500 мм, което ще направи купе SUV-a малко по-дълъг от Q3. Въпреки по-ниския покрив, пространството в кабината се очаква да бъде повече от това в най-близките му конкуренти.

Гамата от двигатели ще съответства с тази, която се предлага в Audi Q3, което означава широк спектър от турбо бензинови и дизелови агрегати. Quattro задвижването на четирите колела ще се предлага в най-мощните модели, включително има слух и за RS Q4 модел с 5-цилиндров агрегат с 400 к.с.

Audi показа намеренията си да влезе в компактния SUV Coupe клас с концепцията 2014 TT Offroad. Очаква се окончателната версия на Audi Q4 да дебютира някъде през следващата година.