m4 gts

BMW представи M4 GTS през 2015 г. и е повече от странно, че шпионски снимки от Германия показват версия на модела с още по-брутална визия от регулярната 4-ка.

Прототипът е оборудван с агресивна предница включваща странични крилца, по-солиден сплитер, а пускайки поглед назад виждаме нови въздушни отвори по арките на колелата, по-широк сплитер, високо задно крило и заден дифузьор на който и Toyota-та от Льо Ман би завидяла.

Остава неясен въпроса защо BMW тестват тази M4, но със сигурност моделът има още дълъг житейски път пред себе си, тъй като не се очаква да бъде наследен поне до 2021 година.
M4 GTS е високопроизводителен модел, оборудван заводски с активен аеродинамичен пакет от въглеродни влакна, олекотени джанти и страхотна титаниева система за отвеждане на отработените газове.

Въпросният екземпляр е с отстранена задна седалка и олекотена централна конзола. Дори дръжите на вратите са афтърмаркет с цел „отслабване“.

Големите промени при GTS продължават и под предния капак, където 3.0-литровият туин-турбо мотор е снабден със система за впръскване на вода и мощност от 500 к.с. и 600 Нм. Двигателят е свързан със задните колела посредством 7-степенна скоростна кутия и двоен съединител, позволяващи му да спринтира от 0 до 100 км/ч за 3.8 сек. преди да „удари“ максималната скорост от 305 км/ч.

Мерилото за скорост, пистата Нюрбургринг пък бива обикаляна за само 7 минути и 28 секунди – почти 30 секунди по-бързо от стандартното М4.

BMW M4 GTS е произведено в само 700 бройки, като 300 от тях са изпратени в САЩ.

Кликнете на снимката, за да видите това страхотно сатенено М4 🙂

M4