Въпреки че тези два автомобила никога не са били преки конкуренти, тъй като Audi RS2 се произвежда през годините, в които трета серия е представлявана от E36 M3, идеологично двете коли са като Адидас и Пума на сцената на автомобилното производство.

Carwow изправят двата голиата на старта, за да видят суровата истина след драг битка на 400 метрова отсечка. Щутгартският представител е дошъл на бял свят през 1994-та година в резултат на усилията между Audi и Porsche да създадат перфектния стрийт лигал спортен автомобил. Продуктът, който се произвежда до следващата 1995-та година е в комби версия с 4х4 система и 5-цилиндров турбо мотор с 311 к.с.

По официални данни колата ускорява от 0 до 100 км/ч за 5.4 секунди, но интересното е, че от много медиини издания са извършвали упражнението за 4.8 сек.

В другия ъгъл имаме представител, за който каквото и да кажем няма да е нещо ново. E30 M3 е единственият автомобил държащ повече титли в мотоспорта от иконата Porsche 911, като изключим 911 Turbo версията!

В арсенала си BMW-то има 2.3 литров атмосферен мотор и задно предаване, към което отиват 215 к.с. Доста по-слабо число от това на Audi RS2, но тук тялото на колата е по-леко с 400 к.с. Дали е достатъчно това обаче, за да се справи с перфектното сцепление и турбо силата на RS2?

Резултатът от драг-а няма да го издаваме. Вижте видеото!