ферари

Замисляли ли сте, ако имате възможност, какъв цвят Ферари бихте си купили. Може би агресивно червено Rossa Corsa или екзотично жълто Giallo Modena? А защо не по-строгото сиво Argenta?

Виждали сме италианският супер автомобил в какви ли не разцветки, но всъщност палитрата от която може да избира клиентът на марката от Маранело е в пъти по-бедна от тази на Тойота например. Когато попитали изпълнителния директор на Ферари Австралия Хърбърт Апълрот, защо фирмата зачерква от списъка си толкова много цветове, той отговаря, че останалите бои може да са ОК за други плебейски марки, но те не са „точно за Ферари“.

Червената марка неотдавна обсъди, кои са най-популярните лакове върху техните автомобили и защо никога няма да видите розово Ферари.

„Това е фирмено правило. Без розово! Без покемон Ферарита“ – подчертава Апълрот.

„Енцо Ферари е казал – различно Ферари за всеки Ферарист. В глобален мащаб не искаме две коли да са еднакви.“ – твърди той пред медии „Има много различни начини да персонализирате поръчката си. От варианта да отидете в най-близкото представителство и да изберете специално разработена концепция, до това да летите до Маранело, за да обсъдите вашите предпочитания в ателието на фабриката.“

Е, въпреки наличието на голям избор от интериорни или аеродинамични доработки, купувачите с дълбоки джобове трябва да избират сред само няколко цвята боя за своето поръчково Ферари.