Zenvo TSR-S е истинска хиперкола за улицата

TSR-S

McLaren F1 GTR се превърна в най-близкото до легална суперкола, която може да се доближи до състезателна кола благодарение на Lanzante. Е, новият хиперкар на Zenvo, който направи своя дебют в Женева е уличната версия на TSR, която е разположена между нея и TS1 GT.

TSR-S, в която „S“ стои за уличен, се задвижва от разработен от компанията състезателен V8 с 5.8-литра обем и два компресора, които изстрелват 1177 к.с. при замайващите 8500 оборота и повече от 1100 Nm въртящ момент.

С маса от 1,495 кг, представянето е зашеметяващо: TSR-S ускорява от 0-100 км/ч. само за 2,8 секунди, 0-200 км. за 6,8 секунди и има електронно ограничена максимална скорост от 325 км/ч.

TSR-S

Рецептата за нейната конструкция може да звучи проста, тъй като използва лек стоманен и алуминиев монокок със стоманени предни и задни под-рамки и купе от въглеродни влакна. Двуместният суперавтомобил със задно задвижване от малкия датски производител е много сложен звяр, който, както твърди компанията, е възможно най-близо до състезателна кола.

Неговият двигател има три настройки: минимална, където имате само 700 к.с., максимална, където можете да се възползвате от пълните 1,177 к.с. и IQ. Последната е автономна, „умна“ настройка, която има за цел да осигури състезателна кола, благодарение на traction control, който непрекъснато измерва сцеплението на гумите и съответно регулира мощността, така че идеалното количество енергия да сепредава към задните колела.

TSR-S

Това не е всичко; всъщност има много повече.

Например, 7-степенната скоростна кутия с двоен съединител има две съвсем различни настройки. В режим Road, промените се извършват по електронен път, за да се осигури гладка работа. В Race, от друга страна, промените са чисто механични за брутално, подобно на пистово изживяване автомобилно усещане.

Zenvo се гордее с революционното си централно крило. Това е така, защото то може да се върти на две оси, така че да може да действа като въздушна спирачка, когато се повдига в хоризонтално положение, и стабилизатор по време на завиване, където се върти спрямо надлъжната ос на хиперавтомобила, осигурявайки допълнително сцепление и стабилност. Нещо повече, високата точка на завъртане увеличава стабилността на задната част.

Дизайнът на TSR-S се очаква да бъде повлиян както от предишните модели, така и от природата, тъй като компанията твърди, че фаровете са вдъхновени от орел, който преследва плячката си, а страничния профил прилича на подготвящ се за атака лъв.

TSR-S

Интериорът, от друга страна, напълно се придържа към темата за състезателните автомобили. Няма озвучителна система, навигация, климатик или дори въздушни възглавници, а седалките са с карбоново покритие и се настройват ръчно. Почти всяка повърхност е от въглеродни влакна, с Alcantara само когато е необходимо, за да се намали отразяването по предното стъкло. Дисплеят на цифровия клъстер е променен, с хоризонтален обортомер, който напомня на състезателниет автомобили от 80-те години на миналия век. Скоростният лост пък е точно това, което шофьорът трябва да има, когато кара наистина бързо.

Последната, но не и по важност функция, която ще направи TSR-S още по-привлекателна за бъдещите клиенти, е нейната изключителност. Годишното производство на Zenvo е само пет единици, разделени между трите си модела. Предполагаме, че това прави Chiron, LaFerrari, Senna и останалите да изглеждат обикновени, нали?