Yenko Camaro 2019 ще пристигне с 1000 к.с.

Yenko Camaro

Special Vehicle Engineering разкри 2019 Yenko Camaro.

Базирайки се на Chevrolet Camaro 2019 г., тазгодишният състав включва базов Yenko / SC Stage 1 с поръчков 6.8-литров V8 двигател. Той се отличава с алуминиев блок, кован стоманен колянов вал, ковани алуминиеви бутала и CNC портнати глави. Той е снабден и с механичен компресор.

Благодарение на тези модификации, Yenko / SC Stage 1 Camaro развива 835 к.с. Това означава, че моделът има 380 к.с. повече от стандартното Camaro SS.

Освен мощната система, колата е оборудвана с капак от въглеродни влакна и 20-инчови джанти. Интериорните промени са незначителни, но включват sYc брандирани облегалки за глава, стелки с Yenko лого, специални прагове на вратите и индивидуален номер.

Yenko Stage II Camaro е до голяма степен идентичен, но има значително подобрен двигател. Сред промените са 20% по-голям турбокомпресор, глави с по-голям дебит и по-голяма дроселова клапа. Системата за впръскване на горивото, изпускателната система и по-агресивната настройка също са добавени. Тези модификации позволяват  достигнето на 1000 к.с. и въртящ момент от 1185 Nm.

Джантите в Stage II са по-различни, както и множество лога, изобразяващи 1000 к.с.

Тъй като Stage II се основава на Camaro SS 1LE, автомобилът има и спортно окачване, магнитно управление и заден диференциал с ограничено приплъзване. Други акценти включват по-добра охладителна система, седалки Recaro и преден сплитер.

Производството ще бъде ограничено до 25 единици, но няма информация за цените.