Дойде време за тазгодишния World’s Greatest Drag Race на Motor Trend и както обикновено той включва най-бързите машини на 2018, дузина весели пилоти и доста дълга писта.

МТ се връща на военновъздушната база „Vandenberg“, за да използва добрата ѝ писта с дължина от три мили. Тя е идеална за драг състезание на 1/4 миля.

Автомобилите тази година са McLaren 720S, Porsche 911 GT2 RS, Dodge Challenger RT Scat Pack 1320, Honda Civic Type R, Lamborghini Huracan Performante, BMW M5, Ford Mustang GT Performance Pack 2, Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio, Kia Stinger GT, Audi TT RS, Chevrolet Corvette ZR1 и Aston Martin Vantage. За миг се появи и Mazda MX-5, която обаче не участва по очевидни причини.

Като погледнем списъка с претендентите, е очевидно, че първо място ще се реши измежду McLaren, Porsche и Lamborghini – като Corvette ZR1 се оказва скрит претендент.

Тазгодишното състезание също включва и SUV в лицето на Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio, който се представи впечатляващо. BMW M5 също изисква внимание, благодарение на задвижването си на всички колела и 600 конски сили.

Кой от тях ще е победител в най-голямото World’s Greatest Drag Race през тази година? Нека да разберем?