Wimmer изкараха 414 к.с. от VW Polo R WRC

Polo R WRC

Ако харесвате малките бързи хот хечове, то тогава трябва да знаете за Polo R WRC. То разполага с 2.0-литров 4-цилиндров турбо агрегат с 217 к.с. и 475 Nm въртящ момент. Това е повече от Polo GTI, чийто двигател предлага само 197 к.с. и 320 Nm въртящ момент.

Все пак Polo R WRC е ограничено издание и е нормално мощността му да се отличава. Сега ще ви разкажем за по-старото Polo R WRC То получава модификации от Wimmer, които го изстрелват много напред по отношение на мощността. Пакетът включва обновен турбокомпресор, променен вход за въздух, модифицирана помпа с високо налягане, горивна помпа на 6 бара, интеркулер, спортна изпускателна система от неръждаема стомана и оптимизиран софтуер.

Всичките тези подобрения водят до резултат от 414 к.с. и 651 Nm въртящ момент. Това позволява достигане на максимална скорост от 280 км/ч., и въпреки че Wimmer не разкрива времето до 100 км/ч., не се съмняваме, че то ще е доста подобрено.

Polo R WRC

Всичко хубаво обаче си има цена. Level IV пакетът струва 10 200 евро, или почти колкото новия Volkswagen Up! в Германия. Предлагат се още части като K & N въздушен филтър за 97 евро, KW регулируемо окачване за 1699 евро и 18-инчови BBS джанти за 2200 евро. Все пак мислим, че всичко си струва, тъй като представянето му е като най-съвременен хот хеч от по-горен клас. За сравнително малка цена ще получите невероятен слийпър, с който ще изненадвате далеч по-скъпи машини.