VW Up GTI ще е най-малкият и евтин спортист на компанията

VW Up GTI не е типичният спортен автомобил, не разполага със стотиците конски сили на съвременните бегачки, нито блести с огромен агрегат, формата му също не е най-агресивната на планетата. За сметка на това, благодарение на теглото и размерите си, той е пъргав, удобен за дори най-пренаселените градове и икономичен.

Почти винаги GTI означава висок разход на гориво и скъпа поддръжка. VW Up GTI обаче е изключение от правилото. Със своя едва 1-литров мотор и изключително скромните си размери, колата е просто едно градско бижу. Е да! Ако решите да возите четири гаджета, едва ли ще им бъде широко, но нека бъдем честни, хората с толкова много жени около тях, рядко карат градски „бръмбърчета“. Та, отплеснахме се, макар и агрегата да разполага с обем от едва 1000 кубически сантиметра, това не му пречи да „жужи“ повече от прилично по градските улички. Разбира се, големият жокер на Up GTI е турбокомпресорът, благодарение на който мъникът изпраща 113 к.с. към предната ос. Ускорението до 100 отнема 8.3 секунди, а максималната скорост е почти 200 км/ч, така де 196, но 200 звучи по-респектиращо.

Ако сте решили да си поръчвате чисто нов VW Up GTI то ще имате избор между 5 цвята – Pure White, Dark Silver, Black Pearl, Tornado Red и Costa Azul. Стандартно мини спортистът е оборудван с климатроник, 5-инчове дисплей на мултимедията, подгряване на предните седалки и страничните огледала, както и фарове за мъгла, които впрочем дори завиват.

Общо взето VW Up GTI не е никак лош автомобил, особено ако ще го ползвате предимно в градски условия. А при цена започваща от 19 000 долара направо се замисляме дали и ние да не паркираме едно такова гаража.