VW Transporter с двигател от Porsche 911 Turbo показва, че всичко е възможно

Transporter

Седейки на върха на гамата на VW Transporter (ако не броим кампера California), Multivan е най-луксозният ван, който създава немският производител.

През годините някои тунери са се опитвали да направят модела толкова бърз, колкото и луксозен, като поставят редица двигатели в коша му с доста интересни резултати. Въпреки това, нито един от проектите не може да съперничи на създаденото от TH Automobile студио от Берлин. Компанията прави някои от най-откачените проекти, базирани на VW Transporter, които някога ще видите и един от тях наскоро беше пуснат за продажба.

Това е VW Multivan 2012, който изглежда доста нормално отвън, въпреки 19-инчовите джанти и по-ниската височина. Както се оказва, това е всичко друго, но не и обикновен Multivan, тъй като има двигател от Porsche 911 Turbo (997), монтиран отзад, комбиниран с 911 Turbo трансмисия, която задвижва задните колела.

Автомобилът е поръчан от клиент и отнема две години, за да се създаде, като поглъща 250 000 евро. Огромната цена включва цената на донорския VW Multivan, двигателя от 911 Turbo, както и трансмисията, окачването и интериорните части, както и трудната работа, която е необходима, за да се направи всичко възможно и да работи. TH Automobile трябваше да изгради специално разработена рамка, така че купето на VW Multivan да може да побере 911 Turbo вътрешностите.

В сравнение с разходите за изграждане, продажната цена от 139 800 евро наистина изглежда като сделка. Особено, когато обмисляте факта, че няма друг Multivan като този. 3.6-литровият 6-цилиндров двигател разполага с турбокомпресор и ECU от 911 GT2 с обща мощност от 580 к.с. 6-степенната ръчна трансмисия на Porsche изпраща задвижването към задните колела, което позволява максимална скорост от 285 км/ч. Не е лошо за миниван, нали?

Докато боксерният двигател, монтиран в задната част, е препратка към Volkswagen T1, T2 и T3, нищо друго не може да бъде сравнено със спартанските ванове от миналото. Multivan-ът разполага с високопроизводителни Brembo спирачки с 370 мм предни и 365 мм задни дискове, спортно окачване, регулиращо височината, луксозен интериор от висококачествена кожа и алкантара, както и всички удобства и луксозни неща, които можете да си представите.

Кабината предлага дори оригиналния спортен волан от Porsche 997 Turbo, предните седалки, ключът и бутонът запалване. Запалването е монтирано от лявата страна, както във всяко истинско Porsche. Да, може и да изглежда като VW, но официалното име на този автомобил е Porsche 911 Turbo TH2 Multivan.