VW Tiguan GTE бе заснет с много хибридни детайли

Tiguan GTE

Volkswagen показа няколко концепта на Tiguan GTE през годините и изглежда, че моделът най-накрая се насочва към производство.

Кросоувърът не е толкова спортен, нито толкова остър, колкото оригиналните концепти, производстеният модел носи забележителни прилики с Tiguan R-Line. Има обаче няколко уникални детайла, които разграничават GTE от основния модел.

Най-забележимата промяна е добавянето на С-образни светодиодни дневни светлини, които станаха отличителен белег на моделите на Volkswagen с хибриден задвижващ механизъм. Тези уникални светлини вече се появиха в Golf GTE и Passat GTE.

Освен отличителните осветителни тела, кросоувърът носи емблема PHEV на предните калници, багажника и решетката. Говорейки за решетката, тя скрива порта за зареждане зад прибиращ се капак, който се намира до емблемата на Volkswagen.

Подобно на другите GTE модели, Tiguan може да бъде оборудван с ревизиран интериор, който включва сини елементи. Можем също така да очакваме ревизирана система за инфоразвлечения, която предоставя хибридна специфична информация за шофиране.

Задвижването вероятно ще бъде осигурено от същата единица, която се намира в Golf GTE. Състои се от 1.4-литров 4-цилиндров TSI двигател, електромотор и литиево-йонна батерия. Моделът може да има комбинирана мощност от 218 к.с. Това може да позволи на кросоувъра да ускори от 0-100 км/ч. за 8.1 секунди, преди да достигне максимална скорост от 200 км/ч.

Разбира се, истинският напредък при plug-in хибрида е фактът, че той може да се задвижва изцяло на електричество за кратки разстояния. В режим EV, концепцтът може да измине до 50 километра и да достигне скорост до 130 км/ч.