VW Tarok Pickup се прицелва към ниския ценови клас

Tarok

Volkswagen вярва, че може да направи пикап, подобен на концепта Tarok, показан на автомобилното изложение в Ню Йорк, и да го продава за около 20 000 долара.

Според съобщенията германският производител възнамерява да построи шосейна версия на Tarok за южноамериканския пазар. Техническите подробности за превозното средство, както и дали ще бъде продаван на други пазари, остават непотвърдени.

Въпреки това, докато говори с журналисти в Ню Йорк, изпълнителният директор на Volkswagen of America Скот Киъф призна, че марката вижда възможност с пикап като Tarok – да създаде нещо достъпно и привлекателно за клиентите.

„Виждам възможност, след като пикапите се преместиха в класа на $ 50,000 и $ 60,000 и отвъд, а това е цената на скъп луксозен автомобил. Мисля, че има възможност и мисля, че [Volkswagen] може да дойде с изключително интелигентна цена“ – каза той.

Попитан за това колко може да струва един пикап като Tarok в САЩ, Киъф каза: „Мисля, че бихте могли да поставите такъв автомобил в средата на $ 20 000, с подходящ двигател, който е подходящ за всичко.“

В основата на концепта Tarok е MQB платформата на Volkswagen Group, въпреки че е възможно производствената версия да споделя своите основи с Ford. Разбира се, MQB изглежда най-вероятна, като Киъф казва, че това ще даде на VW много гъвкавост.

„Ще можем да сложим цял асортимент от двигатели в [MQB пикап]. Можем да получим 250 или 300 конски сили, ако искаме да го направим,” каза той пред Motor 1.