VW T-Rug ще се закача с Land Rover Defender

T-Rug

SUV-овете на Volkswagen са повече от всякога.Можете да закупите няколко високи автомобила, започвайки с T-Cross и завършвайки с Touareg и Atlas.

Нещо повече, германският автомобилен производител поставя последния щрих на предстоящото си електрическо превозно средство, което ще бъде пуснато под ID подмарката. Всички те ще бъдат основани на MEB архитектурата, универсална платформа, която в крайна сметка ще създаде нови автомобили с нулеви емисии.

Въпреки наличието на множество превозни средства, Volkswagen не е доволен от тях. Така марката ще стартира опонент на Land Rover Defender, обявяват от AutoBild. Германското издание посочва, че ако бъде одобрен за производство, моделът вероятно също ще ползва споменатата MEB платформа.

Неофициално наричан Volkswagen T-Rug, той се очаква да се появи с два дизайна на купето, с три и пет врати. Първият трябва да е с дължина около 4,5 метра, а вторият ще е около 4,85 метра. Вариантът с пет врати ще бъде със 125 мм по-дълъг от последния Mercedes-Benz G-Class.

В допълнение към здравия външен вид, Volkswagen T-Rug също се очаква да се възползва от издръжливи материали отвътре. В резултат на това собствениците вероятно ще могат да почистват кабината с водоструйка, въпреки че не бихме го препоръчали.

Volkswagen би трябвало да представи T-Rug през 2022. Разбира се, ако получи зелена светлина за производство. Все още обаче не бързаме да се радваме, защото нищо не е потвърдено и компанията може и да се откаже.