VW T-Roc R, Tiguan R и Arteon R се очакват тази година

Arteon R

Volkswagen ще пусне три нови модела с R спецификация в рамките на следващата година, присъединявайки се към популярния Golf R.

Autobild съобщава, че производителя работи по T-Roc R, Tiguan R и Arteon R. Прототипи на Tiguan R са били тествани наскоро, но T-Roc R и Arteon R са особено вълнуващи и със сигурност ще се продават доста.

Германската публикация твърди, че T-Roc R ще използва един и същ 2.0-литров бензинов двигател като Golf R и може теоретично да достави 310 к.с. Вероятно Tiguan R ще използва същия двигател в същото състояние.

Въпреки това продължаваме да се надяваме, че 2.5-литровият 5-цилиндров двигател с мощност от 400 к.с. в RS3 Sportback и Sedan ще може да влезе в SUV-а.

Не е изненадващо, че големият VW Arteon R ще е най-мощният от триото. Всъщност компанията заяви през миналата година, че автомобилът ще може да изпревари определени Porsche Panamera модели и ще използва турбокомпресорен VR6 агрегат с повече от 400 к.с.

С атрактивните си външни и интериорни решения, Arteon вече е изключително привлекателно предложение. С още повече сила задължително ще станете популярни.