VW T-Roc R изглежда почти завършен

T-Roc R

Volkswagen е в разгара на разширяването на R-серията си, а най-новият модел на компанията е тестван в близост до Nürburgring.

Очаква се T-Roc R да се представи на автомобилното изложение в Париж тази есен, и изглежда почти идентичен със стандартния модел, но има някои фини стилистични промени, които показват, че това е вариантът с висока производителност. Стартирайки отпред, T-Roc R избягва от традиционните фарове за мъгла и те се заменят с нови вентилационни отвори, които вероятно ще подобрят охлаждането на двигателя. Допълнителните промени са ограничени, но моделът ще има скромно ревизирана решетка с R значка.

Най-забележимите модификации се появяват по-назад, тъй като T-Roc R има спортно окачване, което значително намалява височината. Високопроизводителният вариант е оборудван с нова задна броня, която е проектирана да побере спортна изпускателна система с четири ауспуха.

Шпионските фотографи не са стигнали достатъчно близо, за да заснемат снимки отвътре, но интериорният пакет T-Roc R-Line ни дава доста добра представа какво да очакваме. Пакетът включва кожен волан, двуцветна седалка и черен таван. Други акценти включват педали от неръждаема стомана, плочки на праговете и специални подови подложки.

Мощта вероятно ще бъде осигурена от познатия турбокомпресорен 2.0 литров 4-цилиндров двигател. Той произвежда 310 к.с. и въртящ момент от 400 Nm в Golf R. Тези цифри вероятно ще се прехвърлят на T-Roc R и двигателят ще се свърже със 7-степенна двойна предавателна кутия и стандартна система за задвижване на всички колела.

Volkswagen не дава допълнителни подробности, но шефът на компанията за разработка на шасито, Карстен Шебсдат, вече каза, че T-Roc R „определено ще бъде по-забавен“ от стандартния модел.