Още през 2016 година на автомобилното изложение в Лос Анджелис се появи концепт на VW Passat GT. Впрочем немците са се придържали до голяма степен към него. Множеството стилистични промени превръщат семейния седан в истинско спортно бижу.

VW Passat GT е базиран на Passat R-line. Колата разполага с решетка тип „пчелна пита“, а LED фаровете придават още по-агресивна визия. Черните и червени елементи пък напомнят за добре познатата „GTI“ линия на компанията, а 19-цоловите джанти и елегантният лип спойлер допълват картинката.

Що се отнася до интериора промените са по-скоро козметични, но определено доста ефектни. Коженият салон е изработен от два различни цвята. Интериорните лайстни са направени от въглеродни нишки (карбон), а множество по-малки детайли пък са в актуалните – пиано лак и алуминии. Мултифункционалният спортен волан с бели шефове напълно се вписва в цялостната представа за автомобила.

За съжаление под капака не се крие голяма изненада. Passat-ът е оборудван с добре познатият 3.6-литров бензинов агрегат. Той отново генерира 280 к.с., а скоростната кутия е 6-степенна автоматична. Не, че не ни харесва този VR6, просто очаквахме нещо ново или поне да достигне прага от 300к.с., но какво да се прави. Въпреки това Passat GT наистина впечатлява.

Още не е ясно кога VW Passat GT ще се появи на пазара в Европа. Това, което знаем, е че в САЩ се очаква през второто тримесечие на 2018 година. Цената пък ще започва от 29 090 долара.