VW Passat 2020 изглежда по-спортен

Passat

Volkswagen се подготвя за представянето на Passat 2020 на Северноамериканското международно автомобилно изложение и компанията пусна първите скици на актуализирания седан.

Доста по-спортен от предшественика си, новият Passat има по-голяма решетка, която обгръща фаровете. Можем да видим и по-агресивна предна броня и отвори, с черни детайли.

Придвижвайки се назад, забелязваме по-плосък капак, изразени арки на колелата и по-динамична каросерия. Моделът също така разполага със стилни линии, за разлика от предшественика си.

Дизайнерите подобряват задната част на Passat, като му поставят по-спортна броня и изцяло нов багажник с интегриран спойлер. Също така можем да видим модерни задни светлини и хромирани накрайници на изпускателната система.

Volkswagen не показва интериорни скици, но предишни доклади предполагат, че Passat ще има 8.0-инчова инфоразвлекателна система с Android Auto и Apple CarPlay съвместимост. Моделът обаче може да се лиши от цифровия клъстер.

Под предния капак, шофьорите ще намерят турбо 2.0-литров 4-цилиндров двигател, който е усъвършенстван до 174 к.с. и въртящ момент от 280 Nm. Той ще бъде свързан с 6-степенна автоматична трансмисия, която изпраща мощта към предните колела.

3.6-литровият VR6 двигател, който произвежда 280 к.с. и въртящ момент от 349 Nm беше изваден от новия модел и докладите доказват, че няма да се предлага в новия модел.

Въпреки че Passat ще има съвсем нов дизайн, той ще бъде построен върху същата платформа като предшественика си и ще запази междуосието си от 2804 мм. Това всъщност означава, че Passat 2020 е осемгодишен автомобил, който се крие под нова опаковка.

Това е доста разочароващо, но продажбите на седани в Съединените щати намаляват и е възможно Volkswagen да не може да оправдае изграждането на изцяло нов модел.