VW Passat фейслифт за Европа ще включва доста нововъведения

Passat

Volkswagen представя европейския фейслифт на Passat, преди дебюта на автомобилното изложение в Женева.

Предвижда се моделът да бъде пуснат в Германия това лято, като 2020 Passat има еволюционен дизайн, който отразява сегашния модел. По-внимателен преглед разкрива няколко изтънчени промени в дизайна, включително нова предна броня, ревизирана решетка и допълнителни LED фарове, наречени IQ.Light. Дизайнерите също инсталират триизмерни LED задни светлини, нова задна броня и спортна двойна изпускателна система.

Говорейки за дизайн, Passat идва с нови джанти, които варират от 17 до 19 инча. Клиентите могат да поръчат и няколко нови цвята, включително Lapiz Blue, Bottlegreen и Sandgold.

По-големите промени се случват в кабината, тъй като водачите ще намерят нов волан, актуализирана тапицерия и нови материали. Аналоговият часовник също е изхвърлен и заменен с осветено лого на Passat.

Passat

Другите актуализации включват 11,7-инчов цифров инструментален панел, който е „значително подобрен“. Според Volkswagen, той е с подобрени графични характеристики, по-добра яркост и по-висока плътност на пикселите от предишния дисплей.

Една от най-големите промени е изцяло новата инфоразвлекателна система, известна като MIB3. Предлагана с 6.5-, 8.0- и 9.2-инчови дисплеи, тя има вградена SIM карта, която позволява онлайн свързаност и възможност за Wi-Fi точка за достъп.

Системата също има по-интуитивни менюта и поддържа гласов контрол. Говорейки за последното, шофьорите могат просто да кажат „Здравейте Volkswagen“ и това ще накара системата да слуша за команди и автоматично ще стартира GPS-а.

Собствениците на iPhone също ще се радват да научат, че Passat вече поддържа безжичен Apple CarPlay. Това означава, че потребителите вече не трябва да свързват своя iPhone към колата чрез кабел.

Под капака ще има асортимент от различни бензинови и дизелови двигатели. От страна на бензина, имаме 1.5-литров TSI, който развива 148 к.с. Ще има и два 2.0-литрови TSI агрегата с мощност от 187 к.с. и 268 к.с.

Дизеловите мотори получават четири варианта, включително нов 2.0-литров TDI Evo, който развива 148 к.с. Към него ще се присъедини 1.6-литров TDI с мощност 118 к.с. и два 2.0-литрови TDI, които развиват 187 к.с. и 236 к.с.

Passat

Passat GTE се завръща в гамата с подобрена хибридна система, която се отличава с по-голяма литиево-йонна батерия от 13 kWh. Това дава на модела по-дълъг електрически пробег от около 55 км.

GTE разполага с 1.4-литров TSI бензинов двигател със 113 к.с., електромотор и специално разработена 6-степенна скоростна кутия с двоен съединител. Това позволява на автомобила да има комбинирана мощност от 215 к.с.

На технологичния фронт, Passat получава асортимент от системи за подпомагане на водача. Те включват аварийно подпомагане на управлението и адаптивна система за регулиране на скоростта с предсказуем круиз контрол. Той използва GPS данни за автоматично забавяне на колата, преди да достигне завои или кръгови кръстовища. Системата използва и камера, за да наблюдава знаците за ограничаване на скоростта и може да се настройва така, че да съответства на скоростта.

Това е доста впечатляващо, но голямата новина е добавянето на Travel Assist, който замества предишната система за подпомагане в задръствания. По същество полу-автономна система за управление от ниво 2, Travel Assist позволява на автомобила да се движи със скорост до 210 км/ч.

Тъй като системата е само полуавтономна, водачите трябва да държат ръцете си върху волана. За да усети това, Passat разполага с волан, който може да разбере, ако водачите го пуснат. Ако водачът свали ръцете си за 10 секунди или повече, се активират серия от предупредителни сигнали. Ако водачът не успее да реагира, автомобилът в крайна сметка ще се спре.