VW Jetta от Бързи и Яростни се продава за 100 бона

Jetta

Volkswagen Jetta е обявена за продажба в Autotrader. Но това не е обикновена Jetta, а модел с богата тунинг история. И цената няма нищо общо с останалите.

Тази 1995 VW Jetta GL е колата, която се появи в първия филм „Бързи и яростни“, станала известна, губейки драг състезание от модифицирана Honda S2000. Моделът е все още в същото състояние, както преди близо две десетилетия.

Както можете да видите, колата е сериозно модифицирана – предимно визуално. Не знаем дали всъщност е направено нещо по двигателя: той е 2.0-литров 4-цилиндров с автоматична скоростна кутия. Купето от своя страна е с пълен бодикит, големи джанти, нископрофилни гуми, познатите за онези години лепенки и променен интериор. Вътре виждаме ролкейдж, състезателни седалки и Alpine аудио система с интегриран PlayStation 2.

След като продуцентите приключиха с колата, съобщиха, че тя е закупена от Франки Мюниц, актьорът, познат с ролята си в сериала Малкълм. Както съобщава CarTests, актьорът почти не е управлявал автомобила.

Сега той е обявен за продажба и не за първи път от Auto Luxury Collection в Скотсдейл на цена от $ 99,900. Това може да изглежда като много за Jetta от 1995 г., но може би не толкова за кола с такава звездна история. Към нея включваме и автографите на покойния Пол Уолкър, звездата, управлявала автомобила във филма Чад Линдберг (който играе Джеси) и режисьора Роб Коен.