ID.3

VW ID.3 се пази доста добре, носейки достатъчно количество камуфлаж, за да ни накара да предполагаме, какво ще видим.

Но какво ще стане, ако прототипът попадне в полезрението на автомобилен журналист без никакъв камуфлаж? Точно това се случи с Грег Кейбъл, който забеляза леко замаскирания електромобил в Щутгарт, Германия, и публикува няколко снимки в социалните медии.

Неговият пост гласеше: „Леко маскиран прототип на Volkswagen ID.3 току-що се появи пред къщата ми в Щутгарт …“

Снимките бързо бяха публикувани от Autocar и Inside EVs, а сега разглеждаме изненадващо „убитата” версия на предстоящия електрически хечбек на VW, като само малка част от предницата и задницата остават скрити.

Миналия месец научихме, че VW е получил 20 000 предварителни поръчки за автомобила, половината от които са били направени само 24 часа след като компанията започна да ги приема. Германският производител очаква около 30 000 запитвания, осигурени за автомобилното изложение във Франкфурт.

Вече беше съобщено, че Volkswagen ID.3 ще се продава в три конфигурации: 45 kWh версия с 330 км пробег, 58 kWh с 420 км и 77 kWh, която може да измине 550 км с едно зареждане.

Първите модели, които ще видим в шоурумите, ще бъдат от първата версия, включващи три нива на оборудване, по-големи колела, гласов контрол, сателитна навигация и др.