VW I.D. Buzz Cargo ще е ван на ток, който се очаква през 2021 г.

I.D. Buzz Cargo

Миналата седмица в Хановер, Германия, Volkswagen представи I.D. Buzz Cargo Concept по време на IAA шоуто за търговски превозни средства.

Концептът е изграден на модулната MEB платформа за електрически превозни средства и се основава на I.D. Buzz, имайки малко по-голяма следа и стилистични разлики, които го правят по-подходящ за товари.

Футуристичният му дизайн и фактът, че той е оборудван с автономна система Ниво 4, може да подтикне някои да мислят, че това е просто концепция, която може да се появи в бъдеще. Това обаче не е така, защото ID. Buzz Cargo Concept всъщност е близо до монтажната линия, съобщават AutoNews.

В първоначалното съобщение Volkswagen обяви, че може да се появи на пазара още през 2021 г., предшествайки модела за пътници с една година. Той ще се разпространява в търговската гама на марката под името Crafter и ще стои над по-малкия Caddy и Caravelle.

Volkswagen все още не е обявил дали продуктовата версия ще има същата мощност като концепцията. Тя използва електрически мотор с мощност 204 к.с., който задвижва задния мост и литиево-йонна батерия с мощност 48 кВтч.

I.D. Buzz Cargo може да достигне максимална скорост, електронно ограничена до 160 км/ч. и може да измине 550 км. между зарежданията по новия WLTP цикъл.

Volkswagen най-вероятно ще се откаже от автономната система от Ниво 4 от производствения модел, тъй като повечето страни не допускат това ниво на автономия още. За разлика от концепта, те ще са оборудвани с традиционно управление, но клиентите все пак може да очакват някакъв вид полуавтономна система.