Винаги се прекланяме пред този тип хора, които пръскат хиляди и създават ужасно бързи машини. Но не машини за писта, а за ежедневна употреба. Това са специален вид фенове, които имат редкия късмет да се наслаждават всеки ден на проекта си.

След като Volkswagen представиха 8-мо поколение Golf, по-старите модели ще избледнеят още повече. Например 4-тата версия, която днес е най-масова и доста евтина. Този екземпляр обаче е по-ценен, тъй като това е топ модификацията R32, задвижвана от VR6 двигател, който отпуска 240 конски сили.

По днешните стандарти, това е мястото на съвременните малки хот хечове. Компактният клас се разви бурно, като най-мощният представител е с над 400 конски сили, а повечето се движат около 300.

Но все още не подценявайте този стар Golf, тъй като според описанието на видеото, той може да се похвали с идиотските 1150 конски сили и 1200 Nm въртящ момент. Въпреки че не можем да сме сигурни, самото видео трябва да бъде достатъчно показателно, за да ни убеди, че вероятно той би унизил повечето модерни суперкари в състезание по драг.

В едно от пусканията дивият Golf достигна 305,38 км/ч. на 1/2 миля, завършвайки я за 17,03 секунди. За сравнение, стар Golf Mk2, който показвахме миналата година с над 1300 конски сили, измина същото разстояние за 17.3 секунди, при 333.33 км/ч. Така че да, цитираните резултати на този Mk4 изглеждат достоверни.