Това е един от най-желаните хот хечове, които се продават днес, но Volkswagen Golf R застава зад Mercedes-AMG A45 и Audi RS3 Sportback по отношение на мощността и производителността.

Независимо от това, срещу подходящата сума, собствениците могат да направят своите R-ове много по-вълнуващи от заводските.

Днес почти няма ограничения, когато става въпрос за тунинг и често някои по-скромни машини изненадват тези от по-висок клас. Що се отнася до Golf R Mk7, ние смятаме, че близо 500 конски сили са достатъчни, за да задоволят нуждите на най-взискателния собственик.

Модифициран от HGP Turbo, немски тунер, специализиран в различни автомобили от Volkswagen Group, моделът има около 180 к.с. повече от фабричния модел. Това са приблизително 480 к.с., произведени от модифицирания турбо 2.0-литров 4-цилиндров мотор.

Допълнителната мощ му осигурява самочувствие за дра пистата. Точно там той бе уловен по време на състезание, проведено на затворено летище в Германия. Това е мястото, където Golf R се срещна с Mercedes-AMG A45 и BMW M3. Нека видим как се мощният Volkswagen с тях?