VW Golf R с 400 к.с. ще изпоти AMG A45 и RS3

Golf R

Той не е толкова мощен, колкото някои от премиум моделите в компактния сегмент на хот хечовете, но Volkswagen Golf R все още е сила, с която трябва да се съобразява човек.

В Европа, неговият 2.0-литров 4-цилиндров двигател произвежда 300 к.с., с 10 к.с. по-малко заради WLTP нормите.

Въпреки това, когато е оборудван с трансмисия с двоен съединител. моделът се нуждае от 4,6 сек. до 100 км/ч. С ръчната скоростна кутия, обаче, това време пада до малко повече от 5 секунди. И двете версии на колата се предлагат със стандартно задвижване на четирите колела.

Ако решите да модифицирате Golf R Mk7, той може да стане по-мощен от Mercedes-AMG A45 и Audi RS3 Sportback. Примерът, показан по-долу, се възползва от ремап на двигателя, нов поток за въздух и специална изпускателна система, които са увеличили мощността до 406 к.с. и въртящ момент от 546 Nm.

Тунингованият хот хеч няма да успее да постави драг рекорди, имайки предвид, че има някои силно модифицирани Golf-ове. На клипа се вижда един екземпляр с присаден 2.5-литров агрегат от Audi RS3 Sportback с приблизително 600 к.с. и Golf Mk6 с 850 к.с., произведени от 3-литров мотор с две турбини.

Но този Golf R подобренията са минимални, а резултатът е внушителен.