VW Golf Mk5 ниско до земята

Golf

Освен ако не е доста модифициран модел с повече мощност от някои суперавтомобили, петото поколение Volkswagen Golf вече не впечатлява никого.

Това е така, защото производството му е преустановено преди 10 години и компактният хечбек на VW понастоящем е в седмото си поколение.

Освен това Volkswagen вече разработва осмото, което ще бъде представено следващото лято, но засега нека се върнем към Mk5 или, по-точно, един конкретен пример.

Той може да изглежда като обработена снимка, но със сигурност тази кола е реална. Също така всичко е фабрично, ако не отчитаме окачването и джантите. Обаче, точно това го прави изпъкващ, като се започне от въздушните амортисьори, което залепят купето за асфалта.

Джантите са от CCW Classic и преди това са били използвани в различни автомобили като Toyota Supra, Ford Mustang и Chevrolet Corvette – всички по-впечатляващи от обикновен Golf.

Те са 8×18-инчови ковани джанти от три части, с кована алуминиева 6061-T6 конструкция и пасват на компактния триврат хечбек като ръкавица. Те са полирани до блясък и всички 20 спици трябва да дадат на автомобила „чист и агресивен“ вид.

Джантите изглеждат добре, но с това смъкнато окачване и опирането им в калниците, някак не се вписват в картинката.