VW Golf MK2 GTI е всичко, което искаме от хот хеч

GTI

VW Golf MK1 дава името на целия този сегмент, но втората генерация превърна Golf GTI е истинска легенда.

Комбинирането на ежедневен автомобил с мощ, доставяща удоволствие, MK2 GTI беше неповторима кола на времето си. Тя проправи пътя на многобройните хот хечове и накара хората да ги заобичат.

Три години е отнело търсенето на Андрю Тъкър на оригинален немодифициран Golf GTI. Първият му модел бил жертва на пожар, но неговата любов към модела е дълбока и датира още от баща му, който също притежавал такъв Golf.

„Тя ме връща към детството ми, но също така е много полезна кола“, каза Тъкър. „Тя не е перфектна, но е напълно подходяща за всеки ден и мисля, че това ми харесва най-вече при тези автомобили.“

Неговата решимост да запази своя 16-клапанен GTI възможно най-оригинален показва степента на уважение, която има към този специален хечбек. „Автомобилът е напълно оригинален освен възстановяването на окачването. Оригинален интериор, оригинални 15-инчови BBS RA джанти, оригинален съединител, двигател и скоростна кутия“, добавя Тъкър. „Част от красотата на тази кола е, че тя е запазена, не е модифицирана“.