VW Golf 2019 ще има по-остър дизайн и по-ефективни двигатели

Golf

Golf е един от най-важните модели на Volkswagen и е време да научим повече за следващото поколение, което се очаква през 2019 година.

Според Auto Motor und Sport следващият Golf ще има по-смел дизайн с леко променени пропорции. Автомобилът ще е снабден с по-отличителни фарове и подобрена аеродинамика, за да спомогне за увеличаване на горивната ефективност.

Говорейки за последното, моделът ще е изграден върху актуализирана версия на платформата MQB и това се очаква да даде възможност моделът да тежи с около 50 кг по-малко от предшественика си. Освен намаляването на теглото, моделът се очаква да има ново семейство двигатели – EA 211 evo, което обещава подобрена производителност и намален разход на гориво благодарение на турбокомпресор с променлива геометрия и използване на цикъл на горене на Miller.

Спецификациите не са ясни в момента, но докладът показва, че можем да очакваме хибридни варианти, по-чисти дизелови двигатели и бензинови модели с филтри за частици. e-Golf ще отпадне, но можем да очакваме вариант на природен газ.

Освен че става по-екологичен, Golf 2019 е оборудван с високотехнологични функции като адаптивен круиз контрол и head-up дисплей. Можем също така да очакваме подобрена инфоразвлекателна система, както и асортимент от функции за помощ на водача.