VW Golf 1.5 TSI Bluemotion Micro-Hybrid предлага ефективност като дизел

Golf 1.5 TSI

VW въведе нова бензинова версия в гамата на Golf, като твърди, че предлага същата горивна ефективност като дизел на по-евтината цена на бензинов модел.

Новият VW Golf 1.5 TSI ACT Bluemotion се задвижва от 1.5-литровия TSI двигател на компанията със 130 к.с. Задвижващият механизъм е оборудван със система за управление на цилиндеите, която изключва два от четирите цилиндъра, когато е възможно, за по-добра икономия на гориво, както и функция „eco-coasting“, когато в налична 7-степенната DSG трансмисия.

Всъщност, VW казва, че 1.5 TSI ACT Bluemotion с DSG, се класифицира като хибридна система заради въпросната функция по-горе. Тя се включва при освобождаване педала на газта или когато колата се спуска, изключвайки напълно двигателя и отделяйки го от колелата чрез съединителя.

VW твърди, че намаляването на разхода на гориво е до 0.4 л/100 км., като режимът „eco-coasting“ работи чрез 12-волтовата електрическа система и компактната литиево-йонна батерия, която доставя енергия на всички системи по време на фазите с изключен двигател.

Според NEDC, VW Golf 1.5 TSI ACT Bluemotion дава комбиниран разход от 4.8 л/100 км.,  като цифрата пада до 4.0 л/100 км., когато е оборудван със 7-степенната DSG трансмисия.

Самият двигател разполага с турбина с променлива геометрия (VTG). Оптимизираното управление на клапаните на VW с предсрочно затваряне на всмукателните клапани, комбинирано с по-високата компресия и турбокомпресор, му позволява до 10% по-добра горивна ефективност, в сравнение с подобно задвижван бензинов двигател.

VW ще предлага 1.5 TDI ACT Bluemotion на повече модели, както и ще въведе допълнителни модификации на задвижващия механизъм на световните пазари, включително с по-малко цилиндри и по-малък обем на двигателя. Новият VW Golf 1.5 TSI ACT Bluemotion е наличен в Европа, както в хечбек, така и като комби.