VW ще представи ID Space Vizzion Concept в Лос Анжелис

ID Space Vizzion

VW потвърди, че ще покаже нов електрически концепт на автосалона в Лос Анжлис. Наречен ID Space Vizzion, това е седмият член на непрекъснато разширяващото се ID семейство.

Новата концепция на VW ID Space Vizzion се описва като „кросоувър на утрешния ден“, автомобил, който съчетава „аеродинамичните характеристики на Gran Turismo с простора на SUV“. Това е доста футуристичен начин за описание на спортно комби.

Най-новият член на ID се базира на платформата за електромобили MEB на компанията и обещава да предложи пробег до 482 км, благодарение на ефективността на електрическото си задвижване и аеродинамичния дизайн.

„Засега с нашето ID семейство, показахме какво е възможно при електрическите превозни средства във всяка известна категория автомобили“, каза Клаус Бишоф, ръководител на Volkswagen Design. „С ID Space Vizzion създаваме нов, изцяло електрически сегмент.“

Първите официални скици разкриват подобно табло като на Tesla Model 3, включващо голям сензорен дисплей в средата, вентилационни отвори по цялата ширина и по-малък екран пред водача. Концептът ще предлага 6-местна конфигурация в три реда, включваща седалки, облечени в „AppleSkin“ – веганска алтернатива на кожата, амбиентно осветление и други привличащи вниманието детайли.

VW също потвърди, че ID Space Vizzion визуализира производствена версия, която е планирана да пристигне на пазара в края на 2021 г. за Северна Америка, Европа и Китай.

Концептът VW ID Space Vizzion ще се разкрие на 19 ноември.