VW ще представи нов спортен 5-местен Atlas

Atlas

VW обяви, че ще представи изцяло нов вариант на техния SUV Atlas на автомобилното изложение в Ню Йорк през 2018 , базирано на платформата MQB, с 5 места вместо 7 места.

Очакваме такова изявление още от момента, в който шефът на компанията в Северна Америка, Хинрих Вьобкен, заяви миналата година, че ще се появят още варианти на Atlas. Също така знаем, че VW са запазили търговските марки Atlas Allsport и Cross Sport, така че новият модел може да приеме едно от двете имена.

„Atlas създаде силен тласък за Volkswagen в сегмента на SUV-овете  и ние сме развълнувани да развием нашето SUV портфолио с този нов, 5-местен SUV“, каза Вьобкен. „Ние сме ангажирани не само с този пазар, но и с нашия дом за производство в САЩ – Чатануга, Тенеси.“

Не знаем много за дизайна на новия модел (скиците често преувеличават нещата), задният край може да е купе-подобен, съдейки по наклонената линия на покрива и относително късата С-колона. Що се отнася до дизайна отпред, изглежда много агресивен в сравнение с това, което видяхме със 7-местния модел, виждайки черти от Arteon.

VW ще инвестира 340 милиона долара, за да започне новия 5-местен модел, в допълнение към 900 милиона долара, които вече са инвестирани, за да се подготви завода в Чатануга за редовния модел със 7 места.

Новият 5-местен Atlas ще бъде третия модел на VW, сглабян в този завод, заедно с оригиналния Atlas и Passat.