VW ще прави електрическо плажно бъги

Type 7

Автопроизводителите са склонни да запазват различни търговски марки, които могат да намекват за бъдещи продукти. Най-новата такава идва от Volkswagen и тя е Type 7.

Запазена в Европейската служба за интелектуална собственост (EUIPO), според VWVortex, тя би могла да подскаже на възможен бъдещ продукт или концептуален автомобил.

Volkswagen подготвя нови модели, както конвенционални, така и електрически. За какво тогава те запазват това име? В момента никой не знае, освен хората, които стоят зад заявката за търговска марка. Някои казват, че ще бъде използвана за изцяло електрически концепт за бъги, който вероятно ще дебютира на автомобилното изложение в Женева през март, основан на новата MEB платформа за електромобили на марката.

Ако концепцията се окаже приета, Volkswagen може да обмисли пускането ѝ в производство под своя под-марка. Това обаче е малко вероятно, тъй като това ще бъде нишов продукт, който няма да се продава в големи количества, а VW иска да се възстанови от скандала с дизеловите си двигатели.

Междувременно преди много време някои от превозните средства на Volkswagen са били наричани „Type X“. Type 1 е Beetle, докато Type 2 е Kombi. Type 3 и Type 4 са се отнасяли съответно до компактен автомобил и комби.

Само за да покаже колко далеч достига „Type X“ семейството, в началото на 40-те години, Volkswagen произвежда Schimmwagen. Това е амфибиен военен автомобил, известен като „Type 166“, така че новата търговската марка „Type 7“ може да бъде всичко.