VW ще похарчи 3.5 милиарда долара за подобрения на следващия Golf

Golf

Фолксваген ще инвестира 3 милиарда евро (3,5 милиарда долара) в своето производствено съоръжение във Волфсбург за подготовка на осмото поколение Golf.

В изявление производителят каза, че инвестицията ще бъде насочена към преструктуриране на фабриката, в която се произвежда Golf и изграждане на нов център в областта на техническото развитие.

VW сподели съобщението в навечерието на годишната работна среща във Волфсбург. Според председателя на Съвета за групови и общи решения Бернд Остерлох, инвестицията ще помогне да се осигури дългосрочното бъдеще на компанията.

„Надзорният съвет одобри милиарди за инвестиции за Volkswagen в нови продукти и в наши заводи. Това означава, че нашето бъдеще е сигурно – независимо дали е за електрическо или конвенционално задвижване. Ние ще се задържим на върха на автомобилната индустрия „, каза той.

Новият VW Golf вероятно ще се появи през 2019 г. и ще бъде върху модифицирана версия на MQB платформата, използвана от настоящият модел. По-важното е, че автомобилът ще разполага с електрификация, потенциално дори в GTI вид. Следователно новата кола не само ще бъде по-мощна от настоящия модел, но също така обещава да бъде по-икономична от гледна точка на горивото и да изпуска по-малко емисии.