станции

Възможно е да прозвучи малко като подмазване от страна на немският производител, но VW заяви, че до юни месец 2019 година ще инсталира 2000 станции за бързо зареждане на електро автомобили в САЩ.

Екипът на Electrify America на VW ще постави зарядни за електромобили на почти 500 станции в цялата страна, а отделно ще построят около 100 нови станции в магазините Walmart в 34 различни щата.

Част от плана на EA е да се предлагат различни накрайници за бързо зареждане включително такива с капацитет 50 kW, 150 kW и 350 kW, като кабелите ще са с хидро охлаждане.
За момента на пазара не се предлага електрически модел, който да се зарежда с повече от 350 киловатово зарядно, но идващите скоро Audi E-Tron и Porsche Mission E ще използват именно тези високоскоростни зарядни. Същото се отнася и за I.D. флотата на VW.

станции

За да добиете представа за скоростта на зареждане при различните числа изброени по-горе, ще направим сравнение със зарядните за електромобили на Tesla. Те осигуряват между 120 и 140 kW, достатъчни да заредят 90-киловатчасовия Model S за около 1 час. На теория 350 kW система може да го направи за 15 мин.

Инфраструктурният проект на Electrify America ще струва около 370 млн. долара за изграждане и влизане в експлоатация. Това е част от 2-милиардната инвестиция на VW Group в областта на електрическите превозни срества.