VW показа съвсем неочаквано прототипи на Golf GTI и R

GTI

На 38-ата GTI сбирка, Volkswagen представи две Golf концепции с имената GTI Aurora и Estate FighteR. Създадени от два екипа, и моделите се отличават с актуализации в дизайна, допълнително оборудване и значително по-голяма мощност.

Golf GTI Aurora се спира на хот хеча с предно предаване. Той е решен в Nardo сиво, перлено черно в комбинация с ментово зелено. Производителят твърди, че всички елементи са рисувани ръчно.

Превърнат в двуместен автомобил, този концепт предлага допълнителни дисплеи на централната конзола, които дават на водача достъп до определени данни за двигателя и автомобила. Пътникът може да следи същите в реално време на таблет. Той от своя страна може да се използва за управление на звуковата система с мощност 3,500 вата.

Новият модел се възползва от футуристичен холограмен модул в багажника. Функцията е интерактивна и може да се използва за възпроизвеждане на музика. Според компанията, контролът е интуитивен и всеки бързо разбира как да работи със системата.

Мощността идва от 2.0-литровия бензинов двигател, свързан със 7-степенна автоматична трансмисия. Задвижващият агрегат е настроен да произвежда впечатляващите 375 к.с. За да разберем по-добре какво означава това в хот хеч на предно, ще ви напомним, че най-мощният Golf GTI TCR е с мощност от 286 к.с., 44 к.с. подобрение в спрямо обикновения Golf GTI.

Вторият модел е Golf Estate R 4Motion FighterR, който е пистово ориентирана версия на комбито. Той произвежда 395 к.с. от TSI двигателя – 99 к.с. повече от серийния модел. Трансмисията е отново 7-степенен автоматик.

Ширината е увеличена с 3 см от всяка страна, а автомобилът е оборудван с осветление на покрива и светлини в решетката. Това ще му помогне за новата му работа: кола за безопасност на различни състезателни събития на Sachsenring, където феновете на моторните спортове ще могат да я забележат благодарение на лъскавата боя. Тя е комбинация от Crystal сребърно и Nardo сиво, допълнена от Misano червено и черни детайли.

Последното допълнение отвън е 360-градусовата камера, инсталирана на покрива, която вече е използвана за записване на бърза обиколка на Sachsenring. Посетителите на събития ще могат да се насладят на обиколката на щанда на VW, използвайки VR очила.

Коженият интериор с алкантара и червени шевове, дълбоките седалки и превъзходна звукова система допълват бесния характер на Golf Estate R FighteR.