VW показаха малкия T-Cross

T-Cross

Преди пускането на VW T-Cross по-късно тази година, германският производител пусна скица на автомобила, както и видео с подробно описание на дизайна.

Вдъхновен от T-Cross Concept от автомобилното изложение в Париж преди две години, автомобилът ще бъде най-малкият SUV на VW и ще се основава на същата MQB платформа като Polo.

Скицата разкрива, че производственият T-Cross ще има задни светлини, свързани помежду си. Освен това можем да видим малък спойлер на покрива, релси за багаж, изразени калници и интригуващи врати с доста гънки.

Междувременно видеото показва редица скици на предницата на SUV-а, където можем да видим квадратни фарове за мъгла, както и дизайна на предните решетки, близки до последното поколение VW Tiguan.

Когато VW T-Cross се появи на пазара, подозираме, че ще се продава с двигателите, които са в по-големия T-Roc. В резултат на това можем да очакваме 2.0-литров TSI със 187 к.с., 2.0-литров TDI със 147 к.с., 1.5-литров TSI със 147 к.с., 1.6 TDI със 113 к.с. и 2.0 TDI със 187 к.с. 1.0-литровият 3-цилиндров бензин на Volkswagen е неизбежна опция и ще се продава с различни настройки.

Задвижването на предните колела ще бъде единствената опция, а клиентите ще могат да избират между автоматична трансмисия с двоен съединител и 6-степенна ръчна.

Ключовите конкуренти на VW T-Cross ще бъдат Nissan Juke и Peugeot 2008. Германският производител вече потвърди, че моделът ще бъде строен в Бразилия.