Touareg

Седемнадесет години след като първият Touareg слезе от конвейра, VW вече е на 1-милионния брой, който идва под специалното име Touareg One Million.

SUV-ът се отличава с характерни черти, сред които опционалната боя Sechura Beige, дифузьора в лъскаво черно, „One Million“ означенията на В колоните и 20- или 21-инчовите колела.

Неговият дизайн може да бъде доразвит с R-Line Black Style пакет, предлагащ лъскаво черни решетка, рамки за прозорците и капачки за страничните огледала.

На праговете гордо ще ви посрещнат ‘One Million’ надписи, но те далеч не са единствените нови детайли вътре. Touareg One Million Edition също предлага и кожени седалки Puglia, оцветени с екстракти от маслинови листа.

Освен това, по горните части на предните седалки, панелите на вратите, таблото, волана и лоста за скорости намираме контрастни шевове. Декоративните елементи в Silver Wave допринасят за специалния характер на SUV-а, заедно с Innovision Cockpit, използван за контрол на климатика, отопление на седалките и други.

Мощността идва от 3.0-литров V6 TDI дизелов двигател, който осигурява 282 к.с. и 600 Nm въртящ момент. Това ви позволява да достигнете 100 км/ч. за 6.1 секунди и максимална скорост от 235 км/ч. Що се отнася до цената, Touareg One Million Edition започва от € 80 880 в Германия. Това е с € 22,265 повече от базовия VU TDI-Touareg, и почти толкова, колкото модела, използващ V8, който възлиза на € 89,825.