Beetle

Според новини от различни източници, бъдещето на Beetle беше несигурно, но последните данни сочат, че VW няма да изоставят модела.

Вместо това, те биха построили модела върху MEB платформата, която е основна за електрическите модели на марката, съобщава Autocar. Освен задвижването с нулеви емисии, предстоящият Volkswagen Beetle може да използва и задвижване на задните колела, точно като оригиналния модел.

В допълнение към електрическия мотор, иконата на марката е възможно да е с по-дълга база, която на свой ред ще предложи повече пространство. Що се отнася до формата и ретро дизайна на автомобила, те ще бъдат продължени.

Beetle

„Beetle-ът днес е много привлекателно купе или кабриолет с две врати, но е ограничен в продажбите, защото е нишов модел“, коментира шефът за дизайна на VW, Клаус Бишоф. „Ако погледнете MEB платформата, най-малкият модел е ID [хечбек]. Ако вземем нея и направим Beetle на нея, ще имаме достатъчно място, така че вече няма да има компромис във функционалността. Така че това може да е много привлекателна кола.“

Бишоф призна, че две или три години могат да минат, преди официалните представители на Volkswagen да решат дали такъв „бръмбар“ заслужава да бъде пуснат в производство. Междувременно той вече скицира колата с четири врати и MEB платформа под ламарините.

Както по-рано признава Volkswagen, те няма да останат без „наследствен модел“ в бъдещото портфолио, дори ако Beetle бъде изкаран. Така остава ID Buzz, който ще е част от ID семейството с ретро вид, вдъхновен от оригиналния Microbus.