VW все участие в легендарното Mille Miglia с два Beetle

Beetle

Volkswagen изпрати два класически Beetle на състезанието Mille Miglia 2019 година. „Най-красивото състезание“, както мнозина смятат, бе избрано, за да изпрати емблематичната кола завинаги, тъй като последният Beetle ще слезе от конвейера това лято.

Участието на марката в Mille Miglia датира от 50-те години на миналия век, когато бръмбарите, които се състезаваха, си създадоха име, побеждавайки по-мощни съперници.

„Dapferle“, Beetle от 1948 г., модифициран с части от Porsche 356, е управляван от Пол-Ернст Щрале през 1954 г. и побеждава в клас до 1300 куб. Той също така получава бронзов медал в клас до 1 500 куб.

Историческият „Dapferle“ бе възпроизведен и за 2019 година. Той идва в Roseda зелен цвят, използва различни части от Porsche и двигател с мощност от 59 к.с. Другата е автентична реплика е Ovali Beetle от 1956 г., построена от Volkswagen Classic, която се задвижва от задно монтиран Porsche двигател с мощност 74 к.с.

За да могат да участват в историческото събитие, всички автомобили трябва да докажат, че са участвали в Mille Miglia между 1927 и 1957 г. Те също трябва да имат части в съответствие с оригиналите.