Volvo XC90 2020 идва с технологии от Formula 1

XC90

Обновеният XC90 Volvo се появи преди изложението в Женева. Той има какво да покаже като например новоразработената технология за пестене на гориво, интегрирана в система, възстановяваща кинетичната енергия чрез спирачната система.

Комбинацията от KERS системата с вече установените агрегати на Volvo води до нови електрифицирани агрегати. Тези хибридни системи ще предлагат до 15% икономия на гориво и реално намаляване на емисиите, според шведския производител.

Системата KERS работи по съвсем ясен начин, като използва новата електрическа спирачна система , за да намали разхода на гориво и емисиите чрез възстановяване на кинетичната енергия при спиране. Моделите на Volvo, обозначени с „B“ лого ще допълнят съществуващия T8 Twin Engine plug-in хибрид в новия XC90.

XC90

Обновяването на модела като цяло не е нещо впечатляващо. Освен новите джанти, цветове и дизайн на решетката, буквално нищо друго не е пипнато. Не виждаме и нужда, след като този SUV изглежда така, както трябва.

Всъщност новият XC90 предлага повече заради различните конфигурации на седалките, където освен версията с четири седалки Excellence или стандартната със седем места, вече можете да си поръчате шведския SUV с нова конфигурация от шест места. В интериора са интегрирани нови материали, включително вълна.

По отношение на технологиите за активна безопасност, XC90 вече предоставя помощ при управлението при системата за безопасност в града, така и при системата за следене на мъртва точка. Volvo казва, че неговата City Safety технология с автоматична спирачка е все още единствената система на пазара, която може да разпознае пешеходци, велосипедисти и големи животни. Volvo оборудва XC90 със системата за спазване на лента, въведена за първи път в най-новото XC60.

Новият модел вече има на разположение и Android Auto, а не само Apple CarPlay, а услугата за музика Spotify също е интегрирана.

Volvo ще започне производство през май в завода Торсланда в Швеция, като резервациите за модела вече текат.