volvo v90

Безспорно Volvo е марка, която има повече фенове отколкото критици. А дизайнът на новото им поколение модели може да се опише с една дума: Woow!

Ето че вече не са тайна и цените на обновеното шведско комби, което дълго чакахме да видим. Интересното е, че Volvo V90 R-Design е най-евтиният вариант от модела на цена започваща от $50 945, а V90 Inscription стартира от 52 945 щ.д. Посочените цени се отнасят за модели задвижвани от Т5 система, което ще рече 2.0-литров турбо четирицилиндров мотор с 250 к.с. и 258 нМ въртящ момент плюс задвижване на предните колела.волво цена

От 56 296 долара пък се предлага Volvo V90 Cross Country, но при него най-слабият наличен агрегат е турбо 2000 куб.см. с 316 к.с. и 295 Нм тяга, комбиниран разбира се със задвижване на четирите колела. Тази Т6 система можете да си я поръчате и в нормалната V90 версия като сумата, с която ще се наложи да се разделите в случая е $56 945 за R-Design и $58 945 за Inscription.

Всяко Volvo V90 комби пристига базово с милиони екстри, като по-важните от тях са Pilot Assist – полуавтономна система за управление, която работи до 130 км/ч, адаптивен круиз контрол, система за аварийно спиране (с детектор за пешеходци и едри животни), система за следене на пътната лента, датчик за обект в сляпото петно и много други. Разбира се на средната конзола от арматурното табло се помества 12.3- инчов Sensus сензорен екран, а на тавана е разположен огромен панорамен покрив.
volvo v90 cena
За Volvo, R-Design е равно на спорт. Точно поради тази причина V90 R-Design е затрупан с множество детайли като метални педали, алуминиеви лайсни и акценти в интериора, тъмно сива тапицерия от кожа и набук, по-агресивна предна решетка, спортни джанти, осветени прагове и още много белези напомнящи спортния характер.

V90 Inscription Wagon е опозитната страна, той е дипломатът. Базиран е на шаси „dynamic“, салонът му е решен в кожена тапицерия, налична в 4 цвята. Арматурното табло е украсено с орнаменти от орех, а седалките освен, че са електрически регулируеми имат и система за подгряване и вентилация. Джантите са уникални за модела – 19 инчови, а специален за версията е дори и ключът за палене.
volvo v90 интериор
Понеже Volvo V90 ще се продава само със специална поръчка (за разлика от Cross Country, който ще е наличен в автокъщите), от компанията предлагат много екстри срещу доплащане. Не е нужно да избирате готови ценови пакети, можете да заплатите за всяка една харесана от вас джаджа отделно.

Bowers & Wilkins аудио системата е най-скъпата добавка – $3200, но списъкът предлага още интересни елементи като например Head-up дисплей ($900), 360 градусова камера ($900), 20инча джанти ($800), паркинг асистент ($500), отопляем волан за $300 и  още много.

Въздушното окачване и адаптивни амортисьори на Volvo ще бъдат налични единствено за Т6 моделите срещу доплащането от 1200 щ.д.