Volvo V60 CC Vs. Audi A4 Allroad. Кое бихте предпочели?

A4 Allroad

Въпреки, че Volvo излезе с Cross Country версията на V60 шест години след като Audi представи A4 Allroad, и двете офроуд комбита предлагат много на заклетите комби фенове.

Volvo се гордее с това, че е „измислило“ оригиналното премиум офроуд комби с първото поколение V70 XC, наричано още V70 Cross Country. Това се случи през 1997 г., когато автомобилът направи своя автомобилен дебют във Франкфурт.

Две години по-късно Audi взеха C5 A6 Avant и създадоха A6 Allroad Quattro с модерна система за пневматично окачване, увеличена проходимост, по-големи колела, пластмасова облицовка на калниците и т.н.

След това, Volvo взе второто поколение на V70 и прекръсти XC версията като XC70, за да звучи познато спрямо нововъведения SUV XC90.

Днес съперничеството между двата модела премина към по-малките модели, като V60 и A4 Avant. Audi-то беше пуснато като Allroad в началото на лятото на 2009 г., шест години преди първото V60 Cross Country.

Достатъчно история, нека говорим за настоящето, защото тези две комбита са доста красиви.

A4 Allroad

A4 Allroad

Независимо от ъгъла от който ги гледате, няма да как даотречем фактът, че изцяло новото V60 Cross Country и A4 Allroad изглеждат различни по отношение на дизайнерския език. И двете имат подобни цели и вероятно ще имате труден избор от техническа гледна точка, но визуално ще ви отнеме само няколко секунди, за да решите кое ви харесва повече.

За да опростим, феновете на Audi вероятно ще изберат A4, докато феновете на Volvo (и вероятно повечето останали) ще посочат V60 CC като победител. То е може би по-стилно от двете и изглежда доста здраво. Но ако предпочитате да имате Allroad, това е напълно разбираемо – забелязвате ли как облицовката на колелата е по-изявена от тази на V60? Някои купувачи може да харесат това.

Бързо ще разберете и кой интериор ви харесва повече. Двата модела имат идентични кабини спрямо обикновените комбита, което означава, че в крайна сметка всичко се свежда до бордовите технологии и цялостния дизайн на таблото.

Ако искаме да бъдем справедливи, бихме казали, че и двата модела имат наистина висококачествени интериори и макар A4 да изглежда малко по-познато, атмосферата на интериора на V60 не може да бъде пренебрегвана.

Искаме да разберем кой от двата модела ви харесва повече. Не се страхувайте да оставите мнението си.